Home » Noutati » Campania “Un medic – un asistent”

 

Campania “Un medic – un asistent”

 

In activitatea noastra zilnica avem alaturi asistenti, tehnicieni, operatori. Avem nevoie de ei din ce in ce mai mult, din ce in ce mai calificati, mai experimentati, mai de incredere. In alte tari, acestia au organizatii puternice. In Romania nu exista niciuna iar resursele lor sunt mult mai limitate. Pornind de la aceste realitati, am avut initiativa catalizarii unei asocieri a colegilor nostri, pornind de la exemplul Grupului de radiologie pediatrica (GRP).

Primul pas a fost la Congresul din 2013, cand a fost modificat statutul, urmare a propunerii pe care am facut-o, permitandu-se inscrierea ca membri in SRIM (societatea medicilor radiologi) si a a altor categorii profesionale. Dupa inscrierea unui numar de asistenti, tehnicieni, operatori, acestia vor putea constitui un grup asemenea GRP, in cadrul SRIM. Pe viitor ar putea hotari transformarea intr-o asociatie independenta.

Congresul de la Timisoara (24-26 sept 2015) ar putea fi ocazia pentru constituirea acestui nou grup, mai ales ca va fi organizata si o sesiune de comunicari pentru asistenti.

Ce-ar fi daca fiecare radiolog pediatru ar invita cate un asistent sa se inscrie in GRP, implicit in SRIM, precum si la Congres? Vom intari atat grupul cat si societatea si le vom da o sansa sa se organizeze si sa se dezvolte! Eu am platit personal taxa de inscriere in SRIM/2015 pentru trei asistenti si intentionez sa le platesc si taxa de participare la congres daca vor dori sa vina. E un sprijin pe care il merita si un impuls de care au nevoie! Sustineti si dvs. un coleg asistent/operator!

Dr. Bogdan-Stefan Olteanu (vicepres.GRP, initiator al campaniei)